In căutarea cuvintelor magice…

Una dintre primele povești apărute pe site-ul nostru este despre o fetiță care credea că este suficient să se îmbrace în hăinuțe frumoase pentru a deveni zâna si a aflat ca nu e chiar asa de simplu. Povestea se numeste “Vreau sa devin zâna” si tare m-am mirat când cineva ne-a lăsat următorul comentariu: “Spune cuvintele magice!”.

Am stat să ma gândesc…. se pare că oamenii își doresc scurtături: să obțină ceea ce vor cu cât mai puțin efort, sau chiar să facă alții treaba pentru ei. Însă pentru a deveni mai buni și pentru a ne găsi sufletul de zână nu este suficient să spunem niște cuvinte magice sau să punem pe altul să facă o faptă bună in locul nostru. Pentru că fapta bună vibrează în inima celui care a făcut-o și un gând bun bucură în primul rând inima celui care l-a gândit (așa cum aflăm și din povestea Umbrela magica). Sunt sigură ca ați auzit de multe ori îndemnul “fă o faptă bună și vei fi mai fericit”, dar oare îl putem înțelege doar citind aceste cuvinte, sau de abia când ne dorim acest lucru și trecem la acțiune, ajungând să conștientizăm bucuria care inundă inima?

Ne plac si nouă formulele magice, asa cum puteti afla din povestea Colierul de perle. Vă marturisesc însă că ne plac în special acelea care ne îndeamnă la actiune. De exemplu, “eu pot” sau “eu sunt blând şi iubitor” sau “multumesc“.

Voi ce cuvinte magice cunoasteti?

Zâna Lunia și Zâna Azaleea

4 comments

    • Asa este, Crstina! Iti multumim ca ne citesti! Iti dorim rabdare si succes in descoperirea abilitatilor de zana!

    • Puterea magica este in tine! Povestile noastre te ajuta sa te descoperi!

Povesrea de duminica seara

  • Petrecerea Pijamalelor. Poveste de Claudia Groza Lazar gokid ilustration

Poveste radiofonica

Media

Poveștile se hrănesc cu urechi de copii în sos de vise cu puțin praf dulce de stele.