Despre noi

Bine ați venit la școala de zâne!

Aici ne găsiți pe noi, Zâna Lunia și Zâna Azaleea, ghidele voastre în aventura care e pe cale să înceapă!

Suntem fericite că ați trecut pe la noi! Vom încerca să vă ademenim și să vă încântăm cu povești (cu și fără zâne) care au în comun un lucru foarte important: reguli de purtare frumoasă și respect pentru tot ce ne înconjoară, pentru o viață trăită frumos – ele compun un mic “îndrumar” de bună purtare, pentru copii mai mici, mai mari sau foarte mari (căci în fiecare dintre noi există un copil, nu-i așa?).

Odată cu citirea poveștilor veți deveni elevii unei adevarate școli – îndrăznim să spunem că este singura cu adevărat ”acreditată” de zâne!

Prin povești surprinzătoare și pline de imaginație, îi invităm pe toți copiii să învețe despre respect, iubire și blândețe! Cu o paletă largă de subiecte, poveștile îi pot modela pe copii astfel încât să se transforme în niște mici adulți respectuoși, care pot începe, încet-încet, să pătrundă singuri tainele vieții.

La școala de zâne se învață respectul pentru plante, animale și oameni, se oferă explicații pentru deprinderi bune în viața de zi cu zi – cum ar fi de ce să ne spălăm pe mâini și de ce să ne îmbracam în pijama seara, înainte de culcare. Vom întelege de ce noi nu scrijelim copacii și nu rupem florile, de ce să fim buni unii cu alții, toate prin povești pline de fantezie, în care toți copiii se vor regăsi. Avem și multe povești-surpriza, cu înțelesuri mai mult sau mai puțin ascunse, pe care vă invităm, cu mic cu mare, să le descoperiți ! Vom vorbi despre lucruri cunoscute și mai puțin cunoscute, despre viață și culori, despre muzica și vise! Ooo…, câte vise!!

Special pentru copiii care iubesc poeziile, unele povești vor fi transpuse și în versuri, ca un fel de repovestire rimată, care îi va ajuta să retrăiască aceeași poveste într-o manieră ușor diferită.

Vă promitem că, odată ce veți citi chiar și o singură poveste, o veți aștepta cu nerăbdare pe următoarea și apoi pe următoarea!! Vă invităm să vă înscrieți la newsletter ca să fiți siguri că veți fi înștiințați de îndată ce o poveste nouă va apărea pe site și astfel să urmați cu consecvență cursurile școlii de zâne.

Nu uitați că noi creăm poveștile pentru voi și ne dorim din suflet să vă avem aproape! De aceea, vă invităm să ne spuneți care poveste este preferata voastră, să ne îndrumați pașii spre niște subiecte pe care v-ar plăcea să le povestiți celor mici, sau orice altceva  mai doriți să împărtășiți cu noi, cu un click aici.

Ne dorim ca acest spațiu să fie unul plin de bucurie și de respect, unde să reveniți cu drag!


Dragi copii, părinți, bunici
Bine ați venit aici:
La o școală cu magie,
Gânduri bune, bucurie,
Unde-nvățăm împreună
Să trăim cu voie bună,
Să privim iar cu mirare
Stele, vânt, pământ și soare,
Să le respectăm pe toate
Căci și noi le suntem parte.

Povești multe și frumoase
Vor intra la voi în case:
Vorbe bune noi avem,
Pe copii nu îi speriem,
Ci-i învățăm cu răbdare
Să vadă plinul din pahare,
Să simtă viața cum îmbie,
Într-o frumoasă alchimie.
Noi v-așteptăm cu încântare
Și la povestea următoare.

Zâna Lunia și Zâna Azaleea

Azaleea

Povesrea de duminica seara

  • Petrecerea Pijamalelor. Poveste de Claudia Groza Lazar gokid ilustration

Poveste radiofonica

Media

Poveștile se hrănesc cu urechi de copii în sos de vise cu puțin praf dulce de stele.